Clan- för en roligare spelupplevelse

Att spela spel online menar många är mycket roligare. Då spelar du mot andra människor som är online och du spelar med dem precis just då. Det ger en viss känsla att veta att alla de som spelar spelet sitter just då i en annan världsdel, annan stad osv. Men spelar med/mot dig i exakt samma spel. Detta ger givetvis inte bara en häftigare upplevelse utan det kan även ge dig nya bekantskaper.

Clan eller guild som det kallas i det aktuella spelet World of Warcraft är en grupp bildad av ditt online-team. Genom att ha en guild kan du lära känna människor världen över, ni kan även på detta sätt skaffa er en bättre laganda och diskutera för att få ett bättre lag och på så sätt gå längre. Ni kan t.ex. diskutera strider, vad ni behöver träna på m.m.

Vissa skaffar guilds genom egen hemsida, mailkontakt eller andra forum. Vissa har telefonkontakt och andra träffas i riktiga livet för att göra grejer tillsammans, ha möten osv. För att lära känna varandra och bilda en sammanhållning. Vissa startar även guilds gjorda bara för de spelare som bor eller lever i Sverige, för att man just ska kunna träffas i riktiga livet.

Det här tycker vissa är en överdrift då de menar att man tar spelet för seriöst. Men är man ute efter att gå längre än bara hobby-spelande så är det här ett utmärkt sätt för att komma steget längre med ditt team.

Är du osäker på det här med guilds och vill veta mer, tycker jag du ska söka efter guilds på internet och på så sätt få en bild av vad det innebär. Du kan även mejla människor som startat guilden osv. För att få svar på dina frågor eller varför inte fråga en vän? Dem kanske vet något du inte vet. Kolla runt och hör dig för innan du skapar en egen guild för att undvika ointresse och sådana tråkigheter.

Även för andra spel kan det vara roligt att ha vänner som man kan bolla idéer och tankar med eller kanske till och med hjälpa varandra på olika sätt. Om man spelar en omgång craps eller liknande spel mot varandra så kanske inte ska hjälpa varandra allt för mycket, men man han inför en vadslagning diskutera det man slår vad om för att få en bättre bild av vilket utfall som är mest troligt.